články

Jak mi může banka pomoci v začátcích podnikání

Financování

21. 5. 2024

2 min

Jak mi může banka pomoci v začátcích podnikání

Bez účtu se jako podnikatel neobejdete. Banka toho ale umí nabídnout mnohem víc. Od financování až po kvalitní přehled o vašem podnikání. Do banky si tak nemusíte jít jenom pro úvěr. S čím dalším vám v začátku podnikání pomůže?

Jak na spolehlivý podnikatelský účet

Podle zákona jako živnostník bankovní účet nepotřebujete (výjimkou jsou plátci DPH). Pro úspěch podnikání je ale zásadní. Dobrý účet zvládne množství plateb, má praktické internetové bankovnictví, poradí si se zahraničními platbami a nabídne vám přečerpání při náhlém nedostatku cash flow. To vše s minimálními poplatky.

Co by měl podnikatelský účet umět?

  • zvládnout velký objem transakcí s minimálními poplatky
  • mít přehledné internetové bankovnictví s mobilní aplikací
  • nabízet výhodné platby do zahraničí
  • nabídnout kvalitní debetní kartu   Všechny tyto výhody nabízí mKonto Business. Založení účtu zvládnete jednoduše online. Stačí vám doklad totožnosti a živnostenský list. K běžnému účtu můžete založit i spořicí účet eMax Business. Peníze budete mít okamžitě dostupné, budou ale výhodněji úročené. Bez výpovědní lhůty, bez poplatků za transakce.  

Kontokorent řeší nenadálé provozní výdaje

Existuje jednodušší cesta než žádost o podnikatelský úvěr. Kontokorent k běžnému účtu umožňuje rychle pokrytí výpadků v cash flow. Peníze jsou pro vás vždy připravené. Bez extra žádosti, na cokoli.  S mRezervou Business můžete přečerpat váš účet až do výše 600 000 Kč. Rezervu můžete začít využívat po prvním roce podnikání. Na splacení máte 12 měsíců.  

Přehledná správa financí v bankovní aplikaci

Chcete mít finance pod kontrolou? Internetové bankovnictví mBank vám pomůže. Jednotlivé výdaje i příjmy roztřídí intuitivně podle kategorií. Vy jednoduše porovnáte, jak na tom jste. V bankovnictví také můžete nastavit rozpočet a kdykoli vidět jeho plnění.   

Rady a tipy

  • Nemíchejte vlastní peníze s penězi firmy. Snadno ztratíte přehled o vašem podnikání. Mějte tyto peníze na oddělených účtech.
  • Vedení účtu a využívání kontokorentu vám také pomáhá vybudovat úvěrovou historii. Banky tak v budoucnu budou ochotnější vám půjčit za výhodnějších podmínek.

Pomohl vám tento článek?

Sdílejte na svých sociálních sítích.